dimecres, 18 de maig del 2011

CURIOSITATS SOBRE EL TABAC



SABIES QUE ?


La nicotina és un verí, una gota pura mata una persona mitjana.

El fum de la cigarreta té més de 4,000 productes químics com amoníac (per netejar banys) i arsènic (verí de rates), dels quals al voltant de 40 poden causar càncer.

Els estudis demostren que els fumadors perden set minuts de vida casa vegada que fumen cigarret.

Els fills dels pares que fumen té més refredats, al lèrgies, infeccions d'oïda i asma.

El fum de segona mà mata moltes persones no fumadores per any.

El tabac pot fer perdre fins a 14 anys de vida als fumadors

El tabac dóna mal alè, posa les dents grocs, fa que el teu cabell i roba faci olor de cendrer i causa càncer de la boca, la llengua i la gola.

Hi ha més morts per malalties causades pel tabac que les causades per la SIDA,accidents de carro, drogues il legals, assassinat i suïcidis combinats.

Les companyies de tabac gasten 13 milions de dòlars diaris en propagandes de cigarreta. Elles saben que si comences a fumar en l'adolescència et convertiràs en un adult fumador. Per altra banda, si no comences en l'adolescència el més probable és que no fumaràs mai.

Als pocs dies de deixar de fumar el gust i l'olfacte tornen a ser normals.

- 1000 milions de persones moriran de causes relacionades amb el tabac.

- El tabac representa una de cada 10 morts en el món

- A França, un contestador preparat per rebre 50.000 trucades per hora, es va bloquejar després de l'emissió d'un anunci a les principals cadenes del país: "Avís als consumidors: restes d'àcid cianhídric, de mercuri, d'acetona i d'amoníac han estat descoberts en un producte de consum corrent ". Es parlava, naturalment, del tabac.

- A Espanya cada any moren més de 50.000 persones a causa del consum de tabac, més que pels accidents de trànsit i el consum de totes les drogues il legals junts


REFLEXIONS:

Tots creiem que som criatures amb completa llibertat de decisió.No obstant això, en el cas del tabac, aquesta llibertat queda trastornada pels anuncis i l'addicció ",

Un altre dit: "la indústria tabaquera s'assegura que hi hagi suficient nicotina a cada cigarret per mantenir l'addicció de les persones".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada