dimarts, 4 de setembre del 2012

EL TEMPS QUE LI DEDIQUES A L'ALCOHOL L'HI TREUS A TOTA LA RESTA








Pau, de 21 anys, no estava d'acord amb la carrera que estudiava, passava tarda lliures avorrit en què preferia de vegades anar de botellón amb els seus amics.

És un jove espanyol com molts altres, però la seva percepció del temps que gastava en el «botellón» va canviar quan va ser convocat per participar en la campanya de la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) 

«El temps que li dediques a l'alcohol l'hi treus a tota la resta »

Durant tres hores, en quatre dies a la setmana durant tres mesos, Pau va estar aprenent surf des de zero. Va caure de la taula centenars de vegades i es va aixecar. Es va exercitar, el seu aspecte físic va millorar, va fer companys i, sobretot, va saber aprofitar 144 hores de l'estiu en platges de Cantàbria.

Són precisament 144 hores les que gasten aproximadament un milió de joves a l'estiu a beure.

Per als joves marxar de botellón s'ha convertit en una rutina que repeteixen i repeteixen, no només perquè per a alguns pugui ser divertit, sinó per qüestió de força de l'hàbit », ha explicat el director general de la FAD, Ignacio Calderón. 

En l'última Enquesta Estatal sobre l'ús de drogues al'ensenyament secundari (ESTUDES, 2010), el 35,6% dels estudiants de 14 a 18 anys confessaven que havien patit alguna borratxera forta en l'últim mes. El 2006 aquest percentatge se situava en un 10% menys.

Calderón ha ressaltat que en els últims anys, les drogues han deixat de preocupar la població espanyola. «El fenomen de les drogues s'ha convertit en invisible.

Aquesta idea ha produït baix interès en la societat. En els anys 90, les drogues eren al segon i tercer port de temes que li preocupaven als espanyols, avui ha baixat al lloc 25 », ha alarmat el director general. No obstant això, apunta, que aquestes substàncies «no deixen de ser un problema, només han deixat de ser notícia».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada