divendres, 7 d’octubre del 2016

FÒRUM D`ALUMNES AMB ELS DEFENSORS I DEFENSORES DELS DRETS HUMANS 2016

El  4  d’octubre,   els alumnes  de 4rt de l' Eso juntament amb els professors del centre i   Pamacos van assistir   a    Can Massallera,   al IV Fòrum d’alumnes “Defensors i defensores dels drets humans", dins del marc del projecte “Ciutats defensores dels Drets Humans”.

L’objectiu  del fòrum es donar a conèixer qui són  els defensors dels drets humans i la tasca que realitzen .

L'activista Sandra Zambrano (advocada de l'Asociación para una Vida Mejor de Personas Infectadas y Afectadas por el VIH/SIDA, -APUVIMEH-) ens va explicar la situació d´injustícia en la que viuen les persones de la comunitat de LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals) així com els afectats pel VIH/SIDA a Hondures (un dels seus germans va morir a finals dels 90 d'aquesta malaltia). Gestiona el refugi "Casa Renacer" per a persones d'aquesta comunitat  i altres projectes, que inclouen un programa per a la prevenció del VIH/SIDA i infeccions sexuals i un projecte per a joves gais.

Com  defensora dels drets humans d'aquestes  persones, la Sandra  ha  patit  nombroses amenaces i intimidacions. La seva  filla  va ser segrestada durant unes hores quan tenia només 16 anys al 2013, un nebot  va ser assesinat al maig d'aquest any  i dos més van  haver de sortir  del país  per motius de seguretat. Malgrat les amenaçes que rep diariament, no han aconseguit que ella deixi la seva tasca.

El missatge que la Sandra ens va  transmetre és que,  si  davant de les injustícies  que es pateixen en el món, ens mobilitzem, poc a poc es podrà aconseguir que la societat canviï.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada