dimarts, 16 de maig del 2017

DOCUMENTAL ASTRAL



El passat 5 de maig, es va projectar als alumnes de segon de l'ESO de l'escola, el documental ASTRAL.


Astral és un documental sobre el drama dels refugiats que tracten de travessar el Mediterrani en busca d'un futur a Europa. L'equip de "Salvados", el programa de La Sexta dirigit pel periodista Jordi Évole, es va embarcar al juliol de 2016 en aquest veler  de luxe reconvertit en un vaixell per refugiats (cedit per Livio LoMonaco) per filmar el dia a dia dels socorristes de la ONG "Proactiva Open Arms" que de manera altruista realitzen aquestes missions de vigilància i rescat. Des que va començar, a principis de juliol la seva missió en el Mediterrani Central, devant les costes de Líbia, els tripulants de l'Astral, metges i socorristes voluntaris, han col.laborat en el salvament de milers de persones.

Abans de començar la projecció del documental, vam poder veure uns vídeos que ens va fer arribar el Ruben Lago, voluntari de Proactiva, explicant la seva experiència al Golfo Azzurro, el segon vaixell (pesquer) amb el que fan intervencions al Mediterrani Central, al nord de Líbia. 




Proactiva Open Arms és una organització no governamental de Badalona, que té com a missió principal rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèlics, persecució o pobresa, principalment actuen al Mediterrani Central i a Lesbos (Grècia). Neix d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles i el seu fundador és l'Oscar Camps.
Actualment Proactiva compta amb tres vaixells, l'Astral (en reparació), el Golfo Azzurro i l'Open Arms, que aquesta primavera salparà una vegada s'hagi acabat la seva remodelació.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada